Blogginlägg

Magnus mår just nu bättre än på länge.

Postad: 2004-04-22 10:46
Kategori: Intervjuer

Den här intervjun publicerades ursprungligen i Nerikes Allehanda 22 april 2004

Magnus Lindberg är tillbaka. Igen! Under hela sin långa karriär har han kommit och gått mer eller mindre oregelbundet hela tiden. Men med ny skiva, "På bergets topp", nytt band och nya konserter är det på allvar ännu en gång. Och på lördag spelar han i Örebro på Sombrero och tänker presentera både nya låtar och gamla klassiker.
   - Ja, vi har repat intensivt och har just nu 27 låtar på lager. Det kan bli en lång natt om publiken vill, berättar en glad, optimistisk och positiv Magnus på mobiltelefon med han vandrar fram på en gata i Eskilstuna.
   Nya skivan har vuxit fram under 18 månader från demo till strikta studioinspelningar och nu utgiven skiva. Och han är mycket nöjd med resultatet och samarbetet med de nya grabbarna som förutom trummisen Tomas Broman, 40, är kring 30-årsstrecket.
   - Det började med att min basist och producent, Samuel Laxberg, höll på med egna demoinspelningar där jag blev inblandad. Det slutade alltså med att jag gjorde min skiva istället där tre av hans låtar finns med, förklarar Magnus som är van vid att allt inte riktigt blir som man planerar hela tiden.
   Och nu är Magnus och bandet, som också innehåller Fredrik Björk, gitarr och Niklas Timnborg, keyboards, laddade för att följa upp skivan med konserter under maj och början på juni. För att sedan fortsätta i juli på fler av Sveriges stadsfester.
   I samband med nya skivan har hans gamla skivbolag EMI släppt en samling med 36 gamla låtar med Magnus. Som inte ska förväxlas med den samling, faktiskt med samma namn, som kom för elva år sedan. Magnus är inte inblandad men han förstår varför.
   - De vill väl tjäna pengar, som stora multinationella bolag vill. Allt är ju inspelat och klart så det är bara att förpacka och sälja. De vill väl rida på vågen som min nya skiva river upp. Men att de ännu gång kallar den och alla andra återutgivningar för "Diamanter" finns det ju ingen poäng i, muttrar Magnus.
   Privat är Magnus tillbaka i Stockholm med sambo och hennes barn men ser det inte som enbart en glädje att bo i en storstad.
   - Löpsedlarna handlar ju bara om dokusåpor, bimbos och andra som bara vill synas utan att åstadkomma något. Landet är inne i ett negativt stadium och folk blir bara dummare och dummare. Det är ju som att man vill sätta sig i skogen igen, dundrar han plötsligt men mjuknar när korset i halsbandet på nya skivans omslagsbild kommer på tal.
   - Jag har inte blivit religiös, fast en del texter på nya skivan nämner både himmel, Gud och tro. Korset är en samhörighetssymbol med min kvinna. Som en ring ungefär, avslutar Magnus som just nu mår bättre än på länge.

/ Håkan




10 år (90)
Beatles (62)
Blogg (517)
Feber (5)
Filmklipp (131)
Jul (80)
Konserter (242)
Krönikor (173)
Larm (20)
Listor (57)
Maxi12" (35)
Minns (168)
Örebro (96)
Pubrock (13)
Stiff (49)

<< April 2004 >>
Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Bengt Gustafsson 1/04: Hej Hunter/Wagner var med Lou under slutet av 1973. Men under den korta tiden t...

Jarmo Tapani Anttila 25/03: Har försökt hitta denna skiva i Sverige men ej lyckats. Var fick du tag på de...

Kjell J 7/03: https://americana-uk.com/jesper-lindell-before-the-sun Här kan du "compare not...

Magnus Andersson 12/02: Hej Håkan, Tack för din spännande "best of 1973/74" lista! (Jag tror att Br...

Bengt Gustafsson 1/02: Iechyd da is the Welsh word for cheers, meaning good health. It is used when yo...

Johan S 15/01: Fantastiskt album! Allt knyts ihop under dessa år, Faces, Stewart och Stones. ...

Lena 14/01: Tack Håkan, för fina recensioner. ...

Björn 27/12: Hallå Håkan! Likt en vilsen orienterar utan karta och kompass lyser du upp min...

Johan S 19/12: Kan bara hålla med. En av pubrockens juveler!...

Björn 2/12: Som vanligt har redaktören skrivit initierat och med stort hjärta. En liten an...

Jag är född 1952. Skrev min första recension i januari 1970. Har medverkat regelbundet i Nerikes Allehanda i över 45 år med recensioner, krönikor, artiklar och intervjuer. I nästan samtliga fall har det handlat om musik och ur mitt långa liv som skribent har jag hämtat många anekdoter som kommer förekomma här. Med popmusikens historia som grund berättar jag också om egna erfarenheter under den långa resan. Från 50-talet till idag. Plus utförliga recensioner av både konserter, skivor, dvd och böcker. Vill du/ni få er senaste skiva recenserad? Mejla mig, så får ni adress. Håkans Pop hade premiär 22 augusti 2007 och har sedan fyllts på med både nyskrivna artiklar och arkivmaterial från 1971 och framåt. E-posta mig.