Blogginlägg

- Jag är uppvuxen med Elvis Presley

Postad: 2004-04-17 15:38
Kategori: Intervjuer

Den här intervjun publicerades ursprungligen i Nerikes Allehanda 17/4 2004.

De södra länsdelarna har tidigare vaskat fram en svensk sångerska med en mycket amerikansk prägel, Eva Eastwood. Nu kommer nästa bidrag från samma väderstreck, Dottie.
   Dottie har inte bara sjungit med Eva och inspirerats av samma country-rockabilly utan är också hennes stora-syster. Men nu ska Dottie skaffa sig en helt egen karriär och släpper i dagarna sitt första album som firas med releasefest på Sombrero i kväll. Att Carina Lindqvist, som hon egentligen heter, kallar sig Dottie som artist har en historia.
   - Det var en gång Lasse Strandheim på skivbolaget som tyckte att Dottie passade mig som artistnamn. Eva kallade han Bobbie Jo till exempel, berättar Carina. Av systrarna var det faktiskt Carina som skivdebuterade först. Hon blev upptäckt när hon körade bakom amerikanen Jack Scott och Carina fick göra en singel redan 1989 som alltså först nu får en seriös fortsättning. Carina är medveten om att hon kommer att jämföras med lillasyster Eva som turnerat mer och gjort fler skivor.
   - Jag gör mer country eller hillbilly än Eva. Hon är både rockigare och bredare och sjunger till och med blues ibland, säger Carina som är stolt över sin syster.
   - Hon är ju en fantastisk låtskrivare så det var omöjligt att tacka nej när hon presenterade sina låtar till min skiva. Carina och Eva har också skrivit några låtar ihop på skivan. Plus att fransmannen Don Cavalli och engelskfödde Phil Trigwell bidragit med några specialskrivna låtar.
   - Det är ju så himla kul och en ära när folk levererar låtar som de tycker passar mig. Via sina föräldrars skivsamling fick Dottie ett tidigt musikintresse.
   - Jag är uppvuxen med Elvis Presley, Alf Robertsson och Johnny Cash. Jag glömmer aldrig första gången jag hörde Elvis. En otrolig känsla, minns Carina. Hennes artistbana började inom countryfacket när hon hoppade in i Country Road och Salasso för över 20 år sedan. Och efter en Talangjakt, några år senare, sjöng hon och Eva, under namnet Honky Tonk Sisters, med Hallsbergsbandet Peak Brothers.
   Skivan har hon spelat in i Jönköping. - Studion var som ett museum. Originalsaker från 50-talet. En inspirerande miljö där det inte går att fuska. Vi spelade in live och sedan la Lasse på lite eko och andra passande effekter. Carina har tillsammans med sitt band Wolfpack turnerat runt Sverige under de senaste två åren. Däremot har de aldrig uppträtt i Örebro.
   - Nej, vi är nog rätt okända i Örebro så det ska bli kul att presentera nya skivan i kväll, berättar Carina som utlovar två set och en massa låtar i repertoaren. Carinas kompband The Wolfpack har skiftat utseende under året och består numera av Henrik Ulander, trummor, Henrik Karlsson, gitarr, Andreas Blückert, ståbas, och Johan Elander, steelguitar. Killar som bor på olika håll i Sverige. Stockholm, Vretstorp och Örebro.

/ Håkan




10 år (90)
Beatles (62)
Blogg (517)
Feber (5)
Filmklipp (131)
Jul (80)
Konserter (242)
Krönikor (173)
Larm (20)
Listor (57)
Maxi12" (35)
Minns (168)
Örebro (96)
Pubrock (13)
Stiff (49)

<< April 2004 >>
Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Bengt Gustafsson 1/04: Hej Hunter/Wagner var med Lou under slutet av 1973. Men under den korta tiden t...

Jarmo Tapani Anttila 25/03: Har försökt hitta denna skiva i Sverige men ej lyckats. Var fick du tag på de...

Kjell J 7/03: https://americana-uk.com/jesper-lindell-before-the-sun Här kan du "compare not...

Magnus Andersson 12/02: Hej Håkan, Tack för din spännande "best of 1973/74" lista! (Jag tror att Br...

Bengt Gustafsson 1/02: Iechyd da is the Welsh word for cheers, meaning good health. It is used when yo...

Johan S 15/01: Fantastiskt album! Allt knyts ihop under dessa år, Faces, Stewart och Stones. ...

Lena 14/01: Tack Håkan, för fina recensioner. ...

Björn 27/12: Hallå Håkan! Likt en vilsen orienterar utan karta och kompass lyser du upp min...

Johan S 19/12: Kan bara hålla med. En av pubrockens juveler!...

Björn 2/12: Som vanligt har redaktören skrivit initierat och med stort hjärta. En liten an...

Jag är född 1952. Skrev min första recension i januari 1970. Har medverkat regelbundet i Nerikes Allehanda i över 45 år med recensioner, krönikor, artiklar och intervjuer. I nästan samtliga fall har det handlat om musik och ur mitt långa liv som skribent har jag hämtat många anekdoter som kommer förekomma här. Med popmusikens historia som grund berättar jag också om egna erfarenheter under den långa resan. Från 50-talet till idag. Plus utförliga recensioner av både konserter, skivor, dvd och böcker. Vill du/ni få er senaste skiva recenserad? Mejla mig, så får ni adress. Håkans Pop hade premiär 22 augusti 2007 och har sedan fyllts på med både nyskrivna artiklar och arkivmaterial från 1971 och framåt. E-posta mig.